ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια - An Overview
ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια - An Overview
Blog Article
Διαθέτει όλα όσα θα χρειαστείτε κατά τη διαμονή σας, ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, καταστήματα με σουβενίρ και μια καλή επιλογή καταλυμάτων.
Η Ικαρία διαθέτει δικό της αεροδρόμιο, με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα.
Το Κυπαρίσσι είναι από τα χωριά στη Λακωνία που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς. Πρόκειται για μια πραγματική έκπληξη, καθώς στο τραχύ τοπίο της περιοχής ανακαλύπτει κανείς έναν προορισμό που παραπέμπει περισσότερο σε νησί, παρά στις συνηθισμένες εικόνες που έχει κανείς στο μυαλό του για το άγριο και ταυτόχρονα γοητευτικά επιβλητικό τοπίο της Λακωνίας.
(€€) Ξενοδοχείο Μαρίνα: ξενοδοχείο με φωτεινά και άνετα δωμάτια, και πρωινό.
Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.
Ονομαζόταν «Κύφαντα», λόγω της μορφολογίας της περιοχής με τις απότομες χαράδρε και τις καμπύλες βουνών, από την λέξη «
Μέσα στην άνοιξη, φυτεύουμε τους σπόρους σε γλαστράκια φυτωρίου χρησιμοποιώντας φυτόχωμα γενικής χρήσης.
Αν είστε λάτρεις της φύσης, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι μέσα στο φαράγγι και να φτάσετε στον καταρράκτη. Το φαράγγι του Χάλαρη είναι μέσης δυσκολίας και το τοπίο είναι σε μερικά σημεία άκρως σεληνιακό και σε μερικά άλλα με πυκνή βλάστηση.
Πολύ ήσυχο, χαλαρωτικό και γραφικό χωριό. Πολύ γαλήνιος κόλπος με πεντακάθαρα νερά. Αλλά βαθιά θάλασσα για μικρά παιδιά. Ευτυχώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη με μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, έτσι απολαμβάνει κάποιος τη more info φυσική ομορφιά του τοπίου.
Αποτελεί πολύ δημοφιλή επιλογή φυτού για δημιουργία φράχτη και είναι ιδανικό δέντρο για οριοθέτηση χώρων ή για ανάδειξη επιβλητικών κτιρίων. Εκτός από τη φύτευση σε κήπους, σε δρόμους και σε πάρκα, τα κυπαρίσσια είναι από τα βασικά δέντρα χρησιμοποιούνται σε αναδασώσεις.
Το λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο & το μνημείο του Ικάρου στα δεξιά
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες, εκτός από μία αναφορά του Παυσανία στο έργο του «
Σε ιερό σπήλαιο βρισκόταν το μαρμάρινο άγαλμα του Ασκληπιού. Η θέση αυτού του σπηλαίου βρίσκεται ψηλά στον βράχο, πάνω από το υδραγωγείο και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί ακολουθώντας ένα μικρό, ανηφορικό μονοπάτι.
Μόνο που το υπέροχο αυτό σκηνικό συναντάται στους πρόποδες του Πάρνωνα και στην υδάτινη αγκαλιά του Μυρτώου.